blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG bge
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
faust0222



Najlepšie Hry: Rok 2004, časť 1
pridal faust0222 3.12. 2011 o 13:36



Rok 2004

 

Tento rok sa niesol hlavne v znamení jednej MMORPG, ktorá sa stala okamžite jednou z najpredávanejších hier vôbec. Určite všetci viete o čom hovorím, je to predsa World of Warcraft, dnes už pomaly upadajúcej hre, prečo to teraz nejdem rozoberať. Ďalšia skvelá hra v tomto roku, pre zmenu strieľačka Far Cry, ktorú si aspoň ja pamätám vďaka krásnemu exotickému prostrediu. Ďalšia hra je opäť MMORPG ale pre zmenu je to titul City of Heroes. Ako poslednú hru som chcel pôvodne vybrať Everquest II, ale myslím že ďalšie MMORPG už netreba, preto som sa rozhodol pre strieľačku Counter Strike: Source. Samozrejme že vyšla ešte spústa iných hier, ale rozpísať všetky by zabralo spústu času. Ako minule, ak som zabudol nejakú hru a chceli by ste aby som neskôr pridal aj ju, stačí napísať do komentárov. Teraz už ale k samotným hrám:

 

World of Warcraft

 

 

-Vytvoril: Blizzard Entertainment

-Vydal: Blizzard Entertainment

 

Túto hru určite pozná každý, či už ju hral alebo len z počutia. World of Warcraft sa stal hitom a najlepším MMORPG aké kedy bolo, a dokonca aj po 8 rokoch stále je. O príbehu pri MMORPG je dosť zbytočné rozprávať, jediné čo sa dá spomenúť je základ hry, konflikt Aliancie a Hordy. Kto hral Warcraft III, toho poteší aj to, že sa vráti do lokácií, ktoré vo W3 navštívil a stretne monštrá, proti ktorým bojoval ešte so svojou početnou armádou. World of Warcraft sa celý odvíja od W3, svedčia o tom aj základné rasy, s ktorých si môžete vybrať Humanov, Undeadov, Orkov, Elfov, Dwarfov, Gnomov, Trolov a Taurenov. V hre začínate na úrovni 1 a pomaly, ale isto sa budujete na konečnú úroveň 60. Táto cesta avšak netrvá hodinu, či deň. Nie. Sú to týždne tvrdej práce pri ktorých sa určite nudiť nebudete a hlavne vtedy keď sa dostanete k tomu čo je vo World of Warcraft tým nalepším, PvP. Množstvo classov, s ktorých spomeniem aspoň Mága, Warriora a Paladina, obrovské množstvo kúziel a nekonečno možností ako zvíťaziť.

Čo dodať, WoW je hrávané do dnes a to viac než 10 miliónmi hráčov po celom svete, a to nepočítame free servery. Aj keď pomaly upadá, stále má čo ponúknuť a je to jedno z najlepších MMORPG súčastnosti. K hre neskôr vyšli datadisky Burning Crusade, Wrath of The Lich King, Cataclysm a očakáva sa nový, Mists of Pandaria. Hodnotenia sa pohybovali od 9.5/10 až do 10/10, na sectore 9.5/10. Obrovský svet, milióny možností, profesie, classy, PvP, dungeony, raidy a strašne veľa ďalších vymožeností spravili z WoW jednu z najlepších hier aká kedy bola.

 

Sector recenzia: http://www.sector.sk/recenzia/18085/world_of_warcraft.htm

 

FarCry

 

 

-Vytvoril: Crytek

-Vydal: Ubisoft

 

FarCry je FPS, ktoré už za prvé 4 mesiace predalo 730,000 kusov (na tú dobu to bolo dosť veľa) a stalo sa tak jednou z najpredávanejších hier. Jednou z vecí ktoré by sa dali pripomenúť je práve grafika. Na dnešnú dobu to už nieje také skvelé, ale verte mi že v roku 2004 si nemohol každý dovoliť spustiť túto hru na najvyšších detailoch. No teraz k príbehu, predsa len, grafika nieje všetko. V hre preberáte úlohu Jacka Cravera, ktorý kôli "nehode" na lodi uviazne na neznámom ostrove kde mu záhadný človek poskytne pomoc, samozrejme že to ale nebude jednoduché. Neskôr zistíte že to nieje už len obyčajný ostrov ale znova, nechcem prezrádzať príbeh. Nepriateľská inteligenica je v hre na slušnej úrovni, takže nečakajte prechádzku ružovou záhradou. 

Ak by ste si radi zahrali staršiu hru, a záleží vám na grafike, potom je FarCry práve pre vás. Ak vám nestačí kvalitný single player, v hre nájdete aj multiplayer čo je znova veľké plus pre túto hru. 1GHz procesor máte už snáď každý, RAM 512 snáď tiež a grafickú 64MB takisto. Hodnotenia pohybujúce sa okolo 9/10 zaručujú istú zábavu, ktorú už len dopĺňa krásna grafika a výborný multiplayer. Na sectore ju nájdete takisto s 9/10.

 

Sector recenzia: http://www.sector.sk/recenzia/12223/far_cry.htm

 

City of Heroes

 

 

-Vytvoril: Cryptic Studios, Paragon Studios

-Vydal: NCsoft

 

Ďalšia kvalitná MMORPG z roku 2004, ktorá síce nedosiahla taký úspech ako World of Warcraft, ale i tak sa jedná o skvelú hru. V hre ste pre zmenu ako názov napovedá "superhrdina" ktorý má svoje "superschopnosti". Ako pri každej hre tohto tipu, začínate ako nikto, a končíte ako niekto. Cesta od nikoho k niekomu je takisto ako pri WoW dlhá a nieje to otázka pár hodín. V hre nájdete takzvané PvP zóny, v ktorých si budete môcť zmeriať sily aj s inými hráčmi, nielen s počítačom. V hre plníte questy a za každý level sa vám zvišuje HP, magická energia a čo je nové aj počet slotov v inventári. Najväčším plusom v tejto hre je Team Play, a možnosť utvárať spolky ako napríklad X-Man, keďže hra je spravená hlavne podľa komixsov. Na výber budete mať 5 classov a spústu možností ako vyzerať, takže je možné podobať sa aj na nejakeho hrdinu z vášho obľúbeného komixu. Poslednou vecou čo by som rád spomenul je tutorial, ktorý je možné preskočiť.

O tejto hre som toho sám moc nevedel, no už ju sťahujem, keďže som sa až teraz dozvedel že je free to play. Hra získala sústu odcenení, avšak počtom hráčov sa stále nevyrovnala WoW, preto o nej možno všetci nevedia. Takisto na sectore sa mi nepodarilo nájsť jej recenziu. 

 

Counter Strike: Source

 

 

-Vytvoril: Valve Corporation

-Vydal: Valve Corporation

 

Kto nepozná Counter Strike, ako by ani nevedel čo je to FPS. Čo vám hovoria pojmy ako "de_dust2" alebo "awp_india"? Minimálne de_dust2 by mal poznať každý, jedná sa totiž o jednu z najhrávanejších máp v tejto perfektnej hre. Counter Strike: Source avšak nieje prvý, je to remake slávneho Counter Strike 1.6, vlastne je to tá istá hra v krajšej grafike. Cieľ hry je jednoduchý. Buď ste Counter Teroristi alebo Teroristi, a vašou úlohou je teda buď bombu deaktivovať (CT) alebo bombu položiť a odpáliť (T). Tak jednoduché a tak geniálne. To je práve to čo dostalo CS na vrchol FPS. Ak by vám nestačili tieto módy, niekto sa pohral s hrou a tak prišli na svet aj módy ako hide'n'seek, surf či zombie mode.

Remake geniálnej hry, ktorá už má čosi cez 10 rokov a stále je neskutočne populárna a nájsť na ňu server, na ktorom by boli hráči a mapa ktorá sa vám páči je ľahšie ako zistiť koľko je hodín. Dnes očakávame ďalší remake, Counter Strike Global Offensive. Ako to dopadne to som sám zvedavý. Recenziu na sectore som opäť nenašiel, ale ak chcete single player recenziu, nájdete ju pod menom Half Life 2 (9,7/10). Užívateľskú recenziu nájdete tu:

 

http://www.sector.sk/uzivatelrecenzia/1732/counter_strike_source.htm napísal wertigo

 

Ako sami vidíte...

 

Rok 2004 sa niesol v znamení výborných hier. Zopár ďalších titulov ktoré sa nezmestili: Battlefield Vietnam, Painkiller, Hitman: Contracts, Rise of Nations: Thrones and Patriots, Doom 3, Call of Duty: United Offensive, The Sims 2, Warhammer 40,000: Dawn of War, Final Fantasy XI: Chains of Promathia, Rome: Total War, Mist IV: Relevation, FIFA 2005, Medal of Honor: Pacific Assault, LOTR: Battle of Middle Earth... Ako vidíte hier bolo neúrekom a preto som sa rozhodol že o týždeň (bohužiaľ veľa školských povinností) prinesiem časť 2. Dúfam že sa vám článok páčil.

 

 



Prístupov 4292
Kvalita článku
(100%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Najlepšie Hry: Rok 2004, časť 1
[ 3.12.2011] (príspevkov 10)
Najlepšie Hry: Rok 2003
[ 27.11.2011] (príspevkov 6)
Najlepšie Hry: Rok 2002
[ 24.11.2011] (príspevkov 8)
Najlepšie Hry: Rok 2001
[ 22.11.2011] (príspevkov 5)
Najlepšie Hry: Rok 2000
[ 20.11.2011] (príspevkov 6)
BGE blog spustený
[ 19.11.2011] (príspevkov 8)